Dessertpizza med nutella og skumfiduser

Dessertpizzza med nutella og marshmallows

Forleden fik jeg en sød kommentar til et billede på Instagram – af en dessertpizza, som jeg lavede sidste gang, vi bagte pizzaer i pizzaovnen. Og så kom jeg i tanke om, at det egentlig var min mening at dele idéen herinde. Billederne er ikke gode – man kommer altså ikke sovende til de der pizzaer, skulle jeg hilse og sige – jeg fiser altid rundt hele dagen, når vi bager i pizzaovnen og har nærmest ikke tid til hverken at spise eller knipse fotos. Tsk tsk.

Hvis du er til skumfiduer på bål og nutella og brød, så vil sikkert også elske de her dessertpizzaer – de smager skæppeskønt! Og så er det totalt win-win, at man kan spise pizza til hovedret OG dessert!

Jeg har endnu kun bagt dessertpizzaen i pizzaovnen – jeg er sikker på, den også bliver lækker i en almindelig ovn. I må ikke skyde mig, hvis antallet af pizzaer ikke passer – jeg laver altid dessertpizzaerne med resterne fra de almindelige pizzaer – så derfor er det en vurdering, at der bliver to-tre dessertpizzaer ud af dejen.

To-tre små pizzaer:

1 portion pizzadej

1 skefuld farin

Nutella

Skumfiduser aka Marshmallows

Pizzadej:

¼- ½ pakke gær

3 dl. Lunkent vand

En tsk. Salt

En god skvæt olivenolie

Mel – jeg bruger en lille smule god rugmel og pizzamel, så pizzaerne bliver lidt grove.

Sådan gør du:

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, farin og olie. Tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt eller kør på røremaskine indtil dejen stadig er lidt fedtet. Men ikke for meget – for så kan du ikke rulle dejen ordentligt ud.

Lad dejen hæve tildækket indtil den er hævet til dobbelt størrelse.

Snup en god klat dej med hænderne. Stræk den med fingrene – hvis du ligesom holder dejen nedad og hiver lidt i den, mens du drejer den rundt mellem hænderne. Når dejen er blevet tynd nok – sådan som du kan lide den – så lægger du den på dit meldryssede bord. Smør nu nutella på på med en kniv – den kan godt drille lidt, fordi både dej og nutella er fedtede. Det behøver ikke ligge i et lige tykt lag over det hele – det gør ikke noget, der er lidt tykkere klatter nutella hid og did – det gør bare pizzaen mere yummi. Så sætter du pizzaen i pizzaoven.

Når den er bagt cirka halvt færdig, fordeler du skumfiduserne/marsmallowsene ud over pizzaen og sætter den i ovnen igen. Den er færdig, når skumfiduserne er smeltet og flydt lidt ud, og de er blevet gyldne. De her pizzaer på billederne fik lige lidt for meget.

Jeg har som sagt ikke lavet dessertpizzaen i en almindelig køkkenovn – så du må lige selv eksperimentere lidt med bagetid, og hvornår skumfiduserne skal lægges på for at smelte og blive gyldne – ikke for brændte.

Haps haps!

Dessertpizza med nutella og skumfiduser

No Comments Yet.

Skriv en kommentar