Sommerferie i baghaven

Jordbær

Arh men altså. Jeg. Elsker. Ferie.

I år tager vi den hjemme i baghaven – og det er fantastisk! Vi har jo krydset fingre for dejligt vejr – det havde vi også de første to-tre dage – men nu er temperaturen faldet et pænt stykke. Det er selvfølgelig lidt irriterende, når man er sådan en, som godt kunne bo i sommervejr hele året. Men det skal altså ikke ødelægge mit feriehumør alligevel, har jeg besluttet. Så vi nyder stadig udelivet, selv om det er lidt koldt. Ungerne plasker i badebassin, vi spiser jordbær og koldskål en masse på terrassen og ligger og hygger derude.

Jordbær og koldskål

Vi har ikke de vilde planer for dagene – og det er faktisk ret så fedt. Vi dangderer den bare dagen lang. Det, tror jeg, vi alle trænger til.

Familien Haukrogh

Ludwig har fået en selfiestang, så den leger vi lidt med. Vi har taget nogle familiebilleder til noget familie – men det er altså ikke nemt at få alle fem i familien til at se artige ud på et billede …

Familien Haukrogh

Familien Haukrogh

Uægte jasmin

Jeg ville egentlig have lavet et separat blogindlæg om vores kæmpebuske i haven – men jeg tror bare, der kommer lidt billeder her i stedet for.

Min absolutte yndlingsbusk er den uægte jasmin. Vi har en stor busk og så et par mindre – jeg tror, det er forskellige sorter. De blomster i hvert fald lidt forskudt og ser lidt forskellige ud. De dufter himmelsk i hele haven. Jeg er totalt forelsket i min have her om sommeren med den duft – jeg kan sidde og kigge ud over alt rodet – for sådan ser vores have altså tit ud med tre unger og en mand, som arbejder en del – og alligevel synes, at det her er paradis på jord. Det er en fantastisk følelse.

Både de uægte jasminer og vores dronningebusk er meget gamle. De har en del gamle grene uden blade. Er der nogen af jer derude, der har erfaring med at skære dem ned? Så skriv endelig! Jeg er lidt bange for at klippe i dem – det ville være forfærdeligt, hvis det gik galt.

Nu vil jeg sætte mig ud på terrassen og nyde livet.

Uægte jasmin

Dronningebusk

Dronningebusk

Uægte jasmin

Uægte jasmin

6 Responses

  1. Corporate Mor

    Skønne, skønne billeder!

    Haven ser dejlig ud, især med jasmin busken. Det er duften af barndommen for mig, mine forældre havde en kæmpe busk i deres have. Den var rigtig god at gemme sig i :-)

    Hav en dejlig ferie!

    NB: I ligner lidt en familie af ballademagere, kan det passe? 😉

    • Rikke

      Haha – det har du vist ret i Corporate Mor 😉 Tak for hilsnen – det er sjovt, som haver kan vække minder. Go sommer til dig!

  2. Stationsforstanderen

    Dejlige feriebilleder. Vejret har ikke vist sig fra sin bedste side, men det får heller ikke lov at ødelægge feriestemningen her på stationen. God ferie til jer.

    • Rikke

      Tak for det Finn :-) Og i lige måde! Nej, helt ærligt – sikke da et møgvejr, vi har haft – men heldigvis også med gode dage indimellem. Også go ferie/sommer til jer!

  3. Mette Mørk

    RIkke, det lyder som en skøn ferie I holder jer i baghaven :-) Vi holder også DK-ferie i år og synes ikke vejrguderne har været helt retfærdige, men ferie er ferie – og det nyder vi – uanset vejr… :-) Kh. Mette

    • Rikke

      Hej søde Mette! Tusind tak for din sommer-kommentar!

      Nej da sikke da en sommer, vi har haft … Vi har også sagt til os selv, at det er jo ferie alligevel – meeen det ville da have været liiidt sjovere med godt vejr. Glæder mig til vi ses snart! Rigtig god ferie og sommer til jer!

Skriv en kommentar