Svensk pølseret

Svensk pølseret

For et stykke tid siden lavede jeg svensk pølseret til familien – for første gang. Og sikke en succes – alle elskede det. Jeg selv var noget skeptisk, inden jeg kastede mig over det – hverken almindelige pølser eller kartofler hører nemlig til mine favoritter. Jeg havde desværre hverken nogle lækre, krydrede pølser a la chorizo eller aspargeskartofler, så retten blev lavet på ganske almindelige kartofler og wienerpølser.

Jeg googlede lidt rundt efter opskrifter og faldt til over Valdemarsro.dk’s. Den kommer her – opskriften er til fire personer:

Du skal bruge:

6 gode pølser i skiver a 1 1/2 cm

2 løg, finthakket

1 fed hvidløg finthakket

1 spsk. olivenolie

1 tsk. sød paprika (jeg brugte røget, sød paprika fra Mill & Mortar)

1 knivspids chili

650 g kogte kartofler i tern

2 dl mælk

1 dl piskefløde

1 dåse tomatpure

2 spsk. ketchup

1 tsk. salt + friskkværnet peber

Pynt: fintklippet purløg og evt. bredbladet persille (Jeg brugte friske, grønne asparges – det smagte skønt, og retten fik lidt bid)

Sådan gør du:

Svits løg og hvidløg i en stor gryde ved middelvarme under omrøring. De skal blive bløde og blanke, men ikke brune. Tilsæt pølser og paprika og rør et par minutter, skru lidt ned for varmen og tilsæt tomatpuré, ketchup, chili og rør godt. Tilsæt derefter kartofler og mælk og lad det simre i 3-4 minutter. Rør rundt og kom salt, peber og fløde i. Varm godt op under omrøring, bare et minuts tid. Server med purløg og evt. en sprød grøn salat.

Svens pølseret

No Comments Yet.

Skriv en kommentar