Påskedessert

Påskedessert

Jeg hverken kan eller vil løbe fra, at jeg elsker flødeskum. Som i virkelig eeeelsker flødeskum! I det hele taget elsker jeg alt det der fede og cremede – fløde, creme fraiche, græsk yoghurt og hvad der ellers findes i den dur.

For nogle år siden opdagede jeg en let og lækker dessert lige i min ånd i Sif Orellanas bog Spillopper & Stjerneskud. (Jeg er i øvrigt ret glad for Sifs bøger – de er ikke spækkede med stor, fin, fransk kogekunst, men nemme, børnevenlige retter – og bøgerne emmer af overskud og hygge. I nogle bøger kan det blive for kvalmende, men jeg synes Sif virker overbevisende, så jeg kan virkelig anbefale netop hendes bøger med opskrifter, tips og idéer til børnefamilier.)

Sif Orellanas dessert består stort set kun af fløde, græsk yoghurt og citron. Den er meget nem at bakse sammen – og det betyder en hel del herhjemme hos os … Jeg har sjældent flere timer til at lave mad i – jeg ville ønske, det var anderledes – men det er det ikke lige p.t., hvor vi stadig har tre forholdsvist små børn, eget firma, hund, tusind projekter i gang, stor have og hus at passe plus det løse …

Desserten hedder noget så simpelt som Påskedesserten – og Sif Orellana kalder den en moderne variant af den klassiske citronfromage. Da jeg jo ikke har blogget i påsken, får I først opskriften nu.

Påskedessert

Jeg har lavet påskedesserten de sidste par år til påske – men jeg skal da lige huske at smække den sammen noget oftere – jeg forestiller mig nemlig, den kan varieres i det uendelige – med lime, appelsin, lakrids, hyldesaft, rabarber, jordbær, mælkebøtte etc.

Jeg bruger en del mere græsk yoghurt, end der står i opskriften – prøv dig frem og find din yndlings variant. Til gengæld havde jeg ikke lige fået købt andet pynt end citron. Men den bliver altså fin med lidt grønt i og et par små æg.

 

Here it goes:

Påskedesserten:

Til fire personer.

6 dl piskefløde

3 dl græsk yoghurt 10 %

Revet skal af en citron – jeg bruger øko

Citronsirup:

Saften af ½ citron

4 spsk sukker

Kornene fra ½ vaniljestang

Pynt:

Revet citronskal

Citronmelisseblade – jeg har før brugt mynte

Hvide eller gule likøræg

 

Sådan gør du:

Pisk fløden til skum og bland den med den græske yoghurt og ¾ af den revne citronskal (gem resten til pynt). Stil blandingen i køleskabet.

Pres citronsaften ned i en kasserolle eller lille gryde og tilsæt sukker og vaniljekorn. Varm blandingen op og kog den ind i 10-15 minutter, til den bliver tyk og sirupsagtig. Pas lidt på her – det er nemt at koge den for meget ind … Den stivner nemlig mere, når den er afkølet, og så kan den være svær at blande med fløde/yoghurtblaningen. Hvis din citronsirup er blevet lidt for tyk, så rør den op med lidt kogende vand – så bliver den tyndere.

Tag siruppen af blusset og køl den helt ned. Bland den i fløde/yoghurtcremen.

Fordel cremen i små dekorative skåle og pynt med revet citronskal, et citronmelisseblad (eller lignende) og et likøræg.

Haps haps!

Påskedessert

 

No Comments Yet.

Skriv en kommentar