Hortensiahæk på vej

Hortensiahæk

For fire år siden var vi på ferie i Skagen. Her forelskede jeg mig fuldstændigt i de store, blå hortensiahække, som stod og i fuldt flor mange steder i byen – blandt andet ved et af museerne – hvilket kan jeg naturligvis ikke huske i dag…

Jeg har været i gemmerne efter et billede – for jeg ved, at jeg tog nogle – men de er pist væk. Jeg har også googlet efter et billede af en hortensiahæk, men jeg synes ikke rigtigt, jeg kan finde nogle ordentlige at vise jer.

Lige siden den ferie har jeg drømt om at få en hortensiahæk her på gården – i det hele tager er hortensia bare en af mine absolutte yndlingsblomster. Sidste sommer tog jeg mig sammen og plantede en del nyindkøbte hortensiaer, og jeg fik en del større planter forærende. Jeg ville egentlig have haft fat i sorten Endless Summer, fordi den blomstrer på både nye og gamle skud, men jeg blev altså nærig, da jeg fik de fleste planter gratis. Problemet med almindelige sorter hortensia kan være, at de fryser ned om vinteren – så de mister knopperne og dermed ikke blomstrer den følgende sommer. Jeg håber nu alligevel, at mine hortensiaer med tiden bliver til en smuk hæk, som vi kan nyde mange måneder hen over sommeren.

Hortensiahæk

Jeg tror egentlig, de kan vokse sig ret store, da de er plantet i læ og sol mellem vores stald og lade. Lige nu ser de på afstand lidt triste ud – men går man tæt på, så er de faktisk ret fantastiske. I dag står de med regndråber på de spinkle blomsterblade.

Hortensia

Jeg har jo lige startet bloggen her om livet på vores lille gård – og man kan jo diskuttere, hvor meget inspirerende have, der er at vise om vinteren. Men selv om jeg elsker sol og sommer, så er jeg faktisk også ret glad for min have i de mørke måneder. Jeg synes altså bare, det er dybt fascinerende at bo i et land, hvor man virkelig kan se årstidernes skiften – også i planterne. Det er sjovt at se de frodige grønne vækster strutte af sommersundhed, for så langsomt at visne ned, blive bare og blege.  På en eller anden er der bare mere stoflighed of struktur i de visne blomster og blade.

Hortensia

Jeg kan godt lide dem op af den ramponerede staldvæg her. Det er selvfølgelig meningen, at den skal kalkes – det er så første gang siden, vi flyttede ind for ti år siden – men alt tager jo som bekendt tid, ikke…. Men jeg elsker egentlig det rå look, som væggen har nu. Den er god til billeder.

Hortensia

Åh hvor jeg glæder mig til sommer, så jeg kan se mine hortensiaer blomstre!

2 Responses

 1. Marina

  Det kan da kun blive fint og passer perfekt til en gammel gård som din. Iøvrigt har jeg det ligesom dig sådan at jeg elsker at bo i et land med fire årstider også selvom det betyder at en del af året er lidt gråt. Jeg kan godt lide at man skal gå på udkik efter de små mirakler, ligesom du gjorde det her med dit nærbilled.

  Iøvrigt ser det super fint ud med de store flotte billeder.

  Rigtig god weekend.

  • Minblog

   Hej Marina. Tak for din besked og fordi du læser med igen :-) Det glæder mig. Jeg roder stadig rundt i teknikken og er ved at producere indlæg. Men jeg glæder mig til snart at kigge ind hos dig på Badut :-)

   Jeg elsker bare haven uanset hvilken årstid, vi er på. Når man nu bor i Danmark, hvor vinteren er, som den er, så ville det jo være trist, hvis man slet ikke kunne se glæden i en vissen have 😉 Men klart er der jo mest sjov og smukhed i en blomstrende have. Men så er det også dejligt, at foråret så småt er på vej.

   Go weekend til dig og dine!

Skriv en kommentar